Krönika nr. 30

Kritallskallen: Text: Skott Goodall & Bild: José Casanovas

Walker var på väg mot Mexico för att hjälpa det mexikanska folket i deras kamp mot kejsar Maximi. Han blev tvungen att fly till ett tempel inte långt från byn San Pedro Del Cabo. Han bli tvungen att göra en undanmanöver som begraver en stor Diamant och Rubinskatt i templet. Men när han kommer ner till by så blir han inte mottagen med öppna armar. Skalvet öppnade en "TZMPANTU" eller "Rummet med alla Kranier" där ett kranie utmejslat i ren kristall. Kraniet var som dödens verktyg för Aztekernas trollkarlar. Ondskan kan endas hållas inne med hjälp av Eld eller under vatten. Fantomen tror inte på dess historia och är tvungen att ta en extra titt och då händer en hel del.

Lönnmördaren: Text: Norman Worker & Bild: George Olesen

Här möter Fantomen Samuel Langhorne bättre känd som "Mark Twain" staden Bleached Bone Wells nära Walker klippan. Berättelsen handlar även om två kristaller som den största medicinmannen hos Comanche-folket har haft i sina ägor. Enligt legenden så fick deras hövding kristallen av Örnens Ande.
 
 

Slarvarnas järnväg: Text: Norman Worker & Bild: Hans Lindahl & Översatt: Mats Jönsson

En berättelse om hur Bengalien fick sin järn väg.
 

Den maskerade cowboyen: Text: Lee Falk & Bild: Sy Barry

I denna berättelse jagar "våran vän" en som anklagads ha mördat kronprins llono på ett värdshus. Den anklagade är en boskapsuppköpare från Texas. Fantomen reser efter för att finna denne Morgan. På resan träffar han sin blivande Fru Annie.
 

Krönika nr. 31

Aztekernas skatt: Text: ????????l & Bild: ??????????

Fantomen blir indragen i ett bankrån nära den Mexikanska gränsen. Där får han träffa El Disputado Jeronimo Robles. Mexikanska Exilregeringens sändebud hos den amerikanska regeringen. Han är på väg att lämna över ett dokument till den rätt mätige presidenten Benito Juarez. Men när de skal passera gränsen så stöter de på patrull. Fantomen passera förbi Tokernas stora huvudstad Tula. Där han blir tvungen att ta skydd för det efter följande gringosarna.
 

Guldbehållarensgåta: Text: Sverre Årnes & Bild: César Spadari & Översatt: Ulf Granberg

Denna berättelse är från den tid då Noak samlade ihop sina djur för att klara översvämningen. Noak ristade in alla djurens namn på en stav. När översvämninen hade lagt sig så stod arken på berget Ararat. Noaks son Ham blev bort visa från berget Ararat. Ham:s sån Nimrod var äldst och fick i upp gift att gå till berget. Där finner han staven med namn. Till staven lät han göra en guldbehållare. Staven gjorde honom rik och mäktig. Fantomen får denna stav genom en lång berättelse.
 

Vampyren i Carpatia: Text och Bild: Jamie Vallvé & Översatt: Ulf Granberg

Berättelsen handlar om slottet Vacul i österrikiska provinsen Carpatia. Detta slott som nu mera är ett till håll även för Fantomen.

Vargen kommer: Text: Sverre Årnes & Bild: César Spadari & Översatt: Ulf Granberg

Denna berättelse utspelar sig uppe i Green Mountains i trakten vid Boston. Där ett gäng stjäl får. Får farmarna tror att det är vargar som tar fåren. Gänget hade tagigt till fånga några vargungar som sedermera blev släppta i Bengalien djungel. Devil här stammar från dessa vargar.

Syndens Lön: Text: Roverthi & Bild: Felmang & Översatt: Hans Jonsson

Här få vi lära känna Jack uppskäraren.

Krönika nr. 32

Kistan från Bombay: Text: Michael Tierres & Bild: Jaime Vallvé

Fantomen går på ångaren "North-Cumberland" i Morristown. På båten finns det en kista som överste Carver tagit ombord. Översten hade tidigare hittat ett Indiskt tempel där guda bildens ögon bestod av jättelika diamanter. En natt så stal han och hans tjänare den ena diamanten. Diamanten skulle säljas i London, men på båten händer det en del. Historien berättar också hämligheten med kistan. Diamanten stals av Jennifer Stron utanför Malta.

Shamurs öga: Text: Michael Tierres & Bild: Jaime Vallvé

Nu har Fantomen anlänt till London där han blir ombedd att följa med till en diamant handlare, i tron att han är Frank Monte, han som dog på båten. I droskan som han får åka med avslöjas det att Jennifer skall träffas på hotellet "The Raven". Så han hoppar av och beställer en egen droska till hotellet. Där finns hon inte men får en ny adress. Överste Carver dyker också upp i Micawbers trofé rum.

Collagespöket: Text: Michael Tierres & Bild: Georges Bess

Den blivande 18:e fantomen studera på ett college i Whitecliff på Englands sydkust. Madame X är en kvinna som var högt upp satt i sekten "Röda Handen" det är en smuggel organisation. Kitt kommer på dom och blir till fånga tagen. Fantomen kommer för att hälsa på men finner att Kitt saknas. I jakten på att finna honom så tar Madame X honom till London.

Krönika nr. 33

Döden i est end: Text: Michael Tierres & Bild: Georges Bess

Fantomen följer efter Madame X till London och finner Opiumhålan där hon håller till. Det blir ett hårt letande i London för att få bukt med problemet.

Slottet vid havet: Text: Michael Tierres & Bild: Hans Lindahl

Fantomen finner att Madame X heter Madame Lei-Tu och är dotter till Edith Atcinson Englands utrikes minister. Fantomen reser till Jersey för att följa efter Madam X. Det visar sig att de håller till vid ett slott på nordspetsen. Han smyger dit och blir upp täckt och inlåst i slottets källare. När det blir flod så blir slottets källare vattenfylld.

Elexirmakaren: Text: Michael Tierres & Bild: Öscan Eralp & Bertil Wilhemsson

Två skojare har blivigt landsförvisade från England till Morristown. Phileas Arbuckle och Bentley blandar till ett elixir som han försöker sälja. Den första satsen säljer som smort. Samtidig så välter en fångtransport på väg till Boomsby-fängelset från morristowen. fångarna rymmer till Tez-folkets by. Där får de övernatta och ser allt guld. Dagen där på vaknar Phileas av att det är ett herrans liv utanför deras rum. De rymmer in i djungel och för söker sälja elixiret där.

Rakshasas förbannelse: Text: Ken Ikonen, Jens Hansegård & Kim McLaughlin & Bild: Felmang

Fantomen hälar på hos Engels Major vi namn Smytch var bror hade tjänstgjort i djungelpatrullen. Denna berättelse handlar om Fakirer och ormar och utspelar sig i Calcutta 1887.