FANTOMEN 1 *1516 1566

Född troligtvis l5l6, men närmare data saknas. Familjen bodde i Portsmouth men den unge Kit växte upp tillsammans med sin kusin Simon som var av adlig härkomst.
1530 – 1536: Skeppspojke och så småningom styrman på faderns handelsskepp.
1535: Kapten Walkers skepp attackeras a Singhpirater i Bengalibukten, och den 17 februari spolas Kit Walker iland som ensam överlevande. Han blir Hämnaren, den förste Fantomen.
1537-1538: I "skatten från Rhodos" kallas han Fantomen för första gången. År 1538 dubbas han till riddare av Johanniterordern.
1541: Äventyret "Ringen" tar honom till England där han stiftar bekantskap med läkaren och alkemisten Paracelsus som senare ger honom dödskalleringen.
1542: Dödskalleringen drar in honom i en farlig intrig i "Mysteriet i Rom" där den är nyckel till en gömd skatt i katakomberna.
1542: "Dödens Mask"- Fantomenträffar länkaren Nostradamus som förutsäger släktens öden ända in i det 20:e århundradet. Han avvärjer även ett attentat mot den franske kungens liv.
1546: Den förste Fantomen gifter sig med en släkting till sjöfararen Christoffer Columbus.
1548: Sonen Christopher föds, han som i sinom tid blir den 2:e Fantomen.
1565: "Sir Thomas hämnas" - Thomas, earlen av Gatswick, ock den förste Fantomen möts en sista gång, ett möte som slutar med earlens död.
1565: I äventyren "Duelle i Venedig" och "Striden på Malta" kämpar far och son sida vid sida mot ett turkiskt invasions försök på Malta. Den förste Fantomen blir svårt sårad i striderna.
1566: Han transporteras den långa vägen till Bengali av Chris och är döende då de anländer till de djupa skogarna.
I februari 1566 avlider den förste Fantomen efter ett händelserikt liv.
Källa: Fantomen Krönika 3

FANTOMEN 2 *1548 - †1604

Den andre Fantoen föds år 1548 två år efter den förste Fantomens giftemål med en kvinlig släkting till Chrstofer Columbus.
1560: Den 12årige Chris anländer till England för utbildning under broder Ambrsius ledning.
1563: Chris går till sjöss med den engelska flottan. Vid 17 års ålder han löjtnant.
1565: "Sir Thomas hämnd" – Chris ska befria en engelsk agent. Morgan, som visar sig vara dotter till Thornas, earlen Gatswick.
1565: Senare samma år kämpar far och son sida vid sida i "'Duellen i Venedig" och " Striden på Malta". Den förse Fantomen såras svårt i striden och transporteras av Chris hela vägen till Bengali.
1566: I Februari avlider han och Chris axlar sin fars mantel och blir Fantornen.
1569: "Gycklarnas Natt" och "Demonen i Tornet" - Fantomen slår följe med en grupp gycklare och blir indragen i en kamp mellan tre italiska furstar. Hans första stora kärlek Felicia, en av gycklarna omkommer tragiskt.
1572: "Fången som inte fanns" och Bllodsnatten" Fantomens älder halvbros. Ren’e dödas under Bartholornei-natten, då det fasansfulla blodbadet på franska hugenotter äger rum.
1586: Sonen Christopher föds, han som i sinom tid blir den 3:e Fantomen.
1588: "Excalibur" – det egendomliga äventyret där Fantornen mot , Merlin och kung Arthur.
1588: "Riddaren från La Manch" – Fantomen möter Miguel Cervantes och tillsammans avvärjer de en kupp mot Spaniens kung.
1591: "Golem" - Fantomen kommer till ett Prag i skräck. Sagans ler människa har vaknat.
1603-04: 'Den mystiska fångren" - Fantomen befriar en fånge med järnmask,. en furste som spärrats in av sin maktlystne bror.
1604: Den andre Fantomen såras allvarligt i strid med pirater och hämtar sig aldrig utan avlider.
Källa: Fantomen Krönika 5

FANTOMEN 3 *1586 †1625

Den tredje Fantomen föds 1586. Det är oklart om födseln äger rum i de djupa skogarna eller på annan plats
1596: Chris skickas till England för att gå i klosterskola. Tröttnar och rymmer till London. Där kommer han så småningom i kontakt med William Shakespeare och teatern. Får småroller av Shakespeare.
1604: Chris spelar Julia vid premiären på Shakespeares pjäs "Romeo och Julia".
1604: "Puckelryggen" - Chris hjälper Shakespeare att bli kvitt en utpressare och uppträder för första gången som Fantomen.
1604: "Bleka dödens minut" - Chris trolovade Rosamunda - niece till Shakespeare - föder en son, den blivande 4:e Fantomen. Kort därpå blir hon förgiftad - och Chris tar en gruvlig hämnd. Duran kommer med budet att fadern är döende och Chris anländer just som den 2:e Fantomen utandas sin sista suck.
1607: "Häxornas sabbat" - Chris uppsöker sin vän från skoltiden prins Egmont av Waldavien, där rykten går om svarta mässor och djävulsdyrkan.
1607.48: "Djävulsröken" - den onde trollkarlen M’Vanu utmanar Fantomen och försöker vinna duellen med hjälp av en rök som ger hallucinationer.
1610: "Legenden om diamantbägaren" - Fantomen räddar en sultan och får Alexanders diamantbägare som tack. Fantomen och sultanens tillkommande prinsessan Pura blir ohjälpligt kära och gifter sig. Den gamle sultanen accepterar till slut faktum.
1617: "Mannen som inte kunde dö" - Fantomen möter åter den ondskefulle M’Vanu som kräver att han ska genomgå kalabarböne-provet. Fantomen överlever eftersom han känner till hur detta trick fungerar. Myten om odödlighe'. förstärks.
1621-23: "I piraternas vå1d" - Fantomen letar efter sonen Chris som blivit roddarslav på ett slavskepp. Han befrias till slut av sin far som organiserat letandet med hjälp av den sk "dödskalleflottan".
1625: Den 3:e Fantomen lämnar jordelivet.
Källa: Fantomen Krönika 7

FANTOMEN 4 *1604 †1646

Den 4:e Fantomen föds år 1604 i England. Hans mor är Rosamunda, en niece till William Shakespeare
1614-1621: Klosterskola i England - samma skola som hans far gått i.
1621-23: "I piraternas våld" - Rymmer tillsammans med sin kamrat Morgan Pernbroke för att bli malteserriddare. Blir roddarslav men befrias till slut av sin far.
1625: Övertar rollen som Fantomen efter sin far som dör tidigt på året. Han gifter sig även det här men hustrun dör i barnsäng.
1632-33: "Pestsmittad" - Fantomen hjälper Galiteo Galilei att undkomma inkvisitionen, men i Roms katakomber smittas han av pesten. Galileis unga släkting Catherine vårdar honom. Fantomen överlever men inte Catherine.
1635-36: 'Tulpansvindeln" - Fantomen upplever på nära håll hur den hysteri som historikerna kallar "tulpomani" drabbar Holland. Ett tidigt exempel på de fria marknadskrafternas spel.
1636-37: "Fasornas skog" - I Hellebore, en by fylld av fruktan och vidskepelse, räddar Fantomen en ung kvinna från att brännas på bål och besegrar Saracenen, en ondskefull magiker som sysslar med svartkonst.
1638: "Dolken" - Fantomen räddar Majapahitfolkets kung och får som belöning en egendomlig dolk som sedan faktiskt räddar hans liv när han slåss mot en pirathövding vid namn Comore.
1646: Den 4:e Fantomen avlider i sviterna efter strider mot pirater.
Källa: Fantomen Krönika 8

FANTOMEN 5 * 1626 † 1662

Den 5:e Fantomen föds 1626. Hans mor är engelska, men avlider i barnsäng. Uppgifter om hennes namn saknas.
Detta är den mest anonyme av förfäderna och mycket forskning återstår. Det finns notiser om att den unge Chris gick i klosterskolan i Woolstone, samma skola som både hans far och farfar gått i.
1646: Detta år svär han Fantomeneden. Vissa obekräftade uppgifter tyder på att han samma år gifter sig med en italiensk operasångerska.
C:a 1650: "Wasakas demon" - ett äventyr som just upptäckts av forskarna. Fantomen utmanas av en grotesk avbild av honom själv. (Detta äventyr kommer att ingå i ett framtida krönikesupplement.)
1656: "Döden i Brügge" - fragment av detta äventyr, där Fantomen räddar målaren Rembrandt från stråtrövare, har nyligen publicerats, men forskarna letar vidare för att fylla ut luckorna. (Detta äventyr kommer att ingå i ett framtida krönikesupplement.)
1662: "Svarthandske" - Fantomen utkämpar sin sista strid mot en bestialisk pirat som härjar utanför Bengals kust.
Fantomen avlider i november 1662 av de brännskador han fått i kampen mot Svarthandske.
Källa: Fantomen Krönika 8

FANTOMEN 6 * 1646 †1682

Den 6:e Fantomen föddes år 1646. Inga säkra uppgifter finns om modern. Enligt vissa källor var hon italiensk operasångerska.
1662: "Svarthandsk" - Den 6:E Fantomen svär eden och det första uppdraget blir uppgörelsen med piraten Svarthandske som orsakat hans fars död.
1664: "Legenden om djungelpatrullen" - Fantomen grundar djungelpatrullen av f.d. pirater. Han gifter sig detta år med drottning Natala av Navarra.
1664-65: "Ondskans sändebud" - Furstendömet Mozambar hotas av Singhpirater, men Fantomen och djungelpatrullen avvärjer hotet. Patrullens Fälttecken - det goda märket - skapas.
1665: "Rödskägg - förrädaren" - Rödskägg avskedas för förräderi, men det är bara ett lockbete och en fälla för att komma åt rövarhövdingen Salim Bey.
1666: "Galärslaven" - Fantomen räddar kejsare Joonkar - som sålts som slav - undan galärerna.
1667: "Piratjakt!" - Allt manfolk i Spyglass tillfångatas av piraten Bleach, men Fantomen befriar männen och besegrar Bleach med hjälp av Spyglass barbröstade kvinnor.
1672: En kort notis i krönikan om ett möte med Vråkarna - en liga som lever av krig och farsoter.
1682: "Det farliga porträttet" - Fantomen såras dödligt i en strid. Ett bösskott krossar ryggraden och han avlider innan hans son hinner återvända till de djupa skogarna..
Källa: Fantomen Krönika 10

FANTOMEN 7 *1664 † 1700

Den 7:e Fantomen föddes år 1664. Hans mor var Natala, den tidigare drottningen av Navarra. Chris fick en stor del av sin uppfostran i Europa, främst i Frankrike.
1682: "Det farliga porträttet" - Den 6:e Fantomen såras dödligt av Singhpiraterna och den unge Chris får ta över och slutföra sin fars uppdrag.
1682: "Hantahäxan" - Fantomen rider till Koqania, den fruktade Hantahäxans tillhåll det slutar med att han gifter sig med "häxan" som i verkligheten heter Heloise.
1686: "Den vita ryttaren" - Fantomen hjälper prins Vemour, en ungdomskamrat, i hans kamp mot Pirater.
1688: En kort notis berättar om en pirat vid namn Tease och hur Fantomen spränger piraten fartyg i luften,
1695: "De levande dödas ö" - en furste låter deportera alla spetälska i riket till en klippö. Där hamnar även Fantomen, men han organiserar snabbt ett uppror.
1696: "Ondskans paradis" - förklädda undersöker Fantomen och kejsar Joonkar rykten om ett jordiskt paradis som leds av en "fågelman", men i paradiset finns bara ormar…
1700: Den 7:e Fantomen slutar sina dagar. Hur, är dock än idag okänt.
Odaterade uppgifter finns om mellanhavanden med en kapten Morgan Leach.
Källa: Fantomen Krönika 11

FANTOMEN 8 * 1682 † 17 17

Den 8:e Fantomen föddes år 1682 av "Hantahäxan", dvs Heliose av Hanta som var gift med den 7:e Fantomen. Ytterst lite är känt om den 8:e Fantomen. 1699 befann han sig i Sverige och jagade björn tillsammans med Karl XII. Då träffade han också sin blivande fru Ingrid av Holstein.
1700: "De tusen tigrarna" - historien om hur tigrarna kom till Bengali. Det är dock osäkert om det är den 7:e eller 8:e Fantomen som nedtecknat denna episod i Krönikorna.
1710: "Den siste kejsaren" - Fantomen gör den döende kejsar Joonkar till viljes och blir kejsare för en dag för att rädda Nyaphura.
1712: "Kamp för friheten" - dateringen är ytterst osäker. Årtal i Krönikorna saknas. Fantomen befriar Llongokrigare ombord på ett slavskepp.
1717: "Hämnaren från havet" - den 8:e Fantomen såras dödligt av piraten Blood i ett gisslandrama, och den 9:e Fantomen tar upp jakten på piraten för att hämnas.
Källa: Fantomen Krönika 10

FANTOMEN 9 *1700 †1735

Född år 1700. Med en svensk mor fick han således sin utbildning i Sverige. Mycken forskning återstår om denna intressanta man som fick tillnamnet "Östra mörkrets väktare".
1717: "Hämnaren från havet" - Fantomen hämnas sin faders död.
1717: ''Flame'' - i ett äventyr som för honom till Jamacia besegrar han piraten Duval och möter sin blivande hustru Flame Stanbury.
1720: "Mörkrets väktare" - Fantomen krossar Zaal-kulten och får tillnamnet "Östra mörkrets väktare". Väktarkallet går därefter i arv.
1722: "Mörkrets furste" - dateringen är osäker och ingår i sviten "Den gyllene runans gåta". Zaal-kulten har återuppstått och unge Chris blir kidnappad men räddas av sin far.
1735: "Barracudas skatt" - den niondes sista äventyr. Blind och svårt sårad lämnas han fången ombord på ett sjunkande skepp av piraten Svarte Morgan. Fantomen dör senare i dödskallegrottan av sina skador.
Källa: Fantomen Krönika 12

FANTOMEN 10 *1717 † 1757

Född år 1717. Hans mor - Flame Stanhury –var engelska, och han är den meste doldisen av samtliga Fantomen. Endast fyra episoder ur hans levnad är kända.
1740: ("Jadeasken") - Fantomen möter ättlingar till Egyptens pyramidbyggare.
1740: "Vrakplundrarnas stad" - Fantomen är på väg till England, men hans skepp lockas på grund av vrakplundrare.
1750: ("Barbarpiraterna") - Fantomen tas till fånga av barbarpirater och säljs som slav.
1753: "Myteri!" - Fantomen letar efter sonen Chris som gått till sjöss och hittar honom till slut som slavarbetare i en diamantgruva i Västafrika.
Den 10:e Fantomen går ur tiden 1757. Under vilka omständigheter är inte känt.
Källa: Fantomen Krönika 13

FANTOMEN 11 *1738 - † 1775

Född är 1738 eller 1739, osäker uppgift. Hans mor var fransyska, och han är en av de mer välkända vålnaderna.
1753: "Myteri!" Chris går till sjöss och hamnar som slavarbetare i en diamantgruva i Västafrika, men räddas av sin far.
1757: 'Tången i Venedig" - I Venedig träffar Fantomen sin blivande fru Renata och räddar hennes far.
1757: "Öknens son" - den 12:e Fantomen föds i fångenskap på den arabiska halvön.
1770: "Farligt arv" - datering osäker. Renata ärver egendom på Sicilien och hon dras in i en kamp om arvet.
1771: "Kukailomoko" - datering mycket osäker. Den 11:e Fantomens upplevelser i Söderhavet.
1773: 'Det venetianska spöket" - en giftmördare avlivar på ett djävulskt sätt medlemmar av Venedigs aristokrati, inklusive Renatas far.
1775: "Domedagsvapnet" - pirater hotar att lägga Venedig i aska med hjälp av grekisk eld.
Den 11:e Fantomen avlider senare detta år.
Källa: Fantomen Krönika 14

FANTOMEN 12 *1757 - †1793

Den 12:e Fantomen föddes år 1757 av Renata di Mascarelli i fångenskap på den arabiska halvön.
1773: "Det venetianska spöket" - den unge Chris blir oskyldigt anklagad för att ha dödat sin morfar men frias senare.
1774: Den 12:e Fantomen gifter sig med Marion Trelawny, en engelsk godsägardotter.
1775. "Dödens hed" - Fantomen räddar den havande Marion från en fruktansvärd best. Den 13:e Fantomen föds detta år.
1776: "Ambassadören" - Fantomen befriar dr Benjamin Franklin, det unga förenta staternas ambassadör i Frankrike, ur ett fängelse utanför Dover i England.
"Djävulens gryta"- Fantomen är åter i England och räddar denna gång Marion från en galen lord.
1777: "Från andra sidan graven"- Fantomen och Marion s. På stråtrövaren och massmördaren Will Timms, kallad svarte Will.
1780-tal: Året osäkert. Fantomen möter greve Cagliostro som håller seans i Paris.
1785: "Vrakplundraren" - Fantomen möter den bestialiske piraten Black Gull.
"I dödens skugga" - i november detta år utsätts Fantomen för en satanisk komplott, men lyckas bevisa sin oskuld.
1786: Fantomen besegrar piraten Rånock-Lynch efter en fruktansvärd kamp utanför Cape Cod.
1788-1789: Årtal osäkert. Fantomen möter och besegrar Karna den grymme, djungelns mäktigaste medicinman.
1789: "Flykten från Bastiljen" - Fantomen i revolutionens Paris där han får sitt gömställe i Notre Dame.
"Jamaica-Jacks skatt" - Fantomen griper in när sonen Kit, som hittat en piratskatt, är i knipa.
1790: 'Kazcim - de stummas herre" - datering osäker. Fantomen möter den grymme Kazcim i en viljornas kamp.
1792: "Kungen är död" - Fantomen i Stockholm vid tiden för attentatet [not Gustaf III.
1793: Den 12:e Fantomen avlider detta år. Under vilka omständigheter är inte känt.
Källa: Fantomen Krönika 17

FANTOMEN 13 *1775 - †1811

Född 1775. Hans mor, Marion Trelawny (Trelawney), var engelska.
1785: 'Vrakplundraren" - möter tillsammans med sin fader den bestialiske piraten Black Gull.
1789: "Jamaica-Jacks skatt" - blir räddad av sin fader efter att ha hamnat i knipa när han hittat en pirat skatt.
1793: "Katedralens gåta" - blir inblandad i händelserna under franska revolutionens dagar.
1793-94: "Statyettens gåta" - bekämpar pirater tilIsarnmans med hövding Kure och folket i trädtoppsbyn.
1794-95: "Mysteriet Dauphin" - räddar tillsammans med Axel von Fersen Frankrikes kronprins och tron arvinge undan döden.
1797: "Durandal" - för den franske riddaren Rolands berömda svärd till dödskallegrottan efter en strid mot singhpirater i ett ökenpalats.
1798: "Cleopatras orm" - enrolleras i den franska armén och för, efter många strapatsrika händelser i Egypten, den mumifierade ormen som dödade Cleopatra till skattkammaren i dödskallegrottan.
1804: "Matros Walker" - "värvas" som matros till en, engelsk brigg av en samvetslös kapten som dock ångrar sig efter viss övertalning.
1804-05: "Spöket på HMS Atropos" - blir än en gång inblandad i den brittiska flottans kamp mot fransmännen och möter amiral Nelson och Emma Hamilton.
1805: "Black Poes skatt" - finner efter en strid mot pirater Black Poes skatt och möter
för första gången Black Poes dotter Mary som vill hämnas sin far.
1807: "Ondskans slott" - befinner sig i den tyska staden Zellerstadt och möter Jacob Grimm, vargar och otrolig grymhet.
"Häxan" efter att ha skilts från Jacob Grimm kommer han till byn Dreibach där han möter en märklig kvinna med stora kunskaper inom läkekonsten.
1810-11: Året osäkert. "I kapardrottningens våld" – tillfångatas av Black Poes dotter som nu kallar sig Marie Lamour, men blir befriad av några slavflickor.
1811: Den 13:e Fantomen avlider detta år. Under vilka omständigheter är dock inte känt.
Källa: Fantomen Krönika 21

FANTOMEN 14 * 1793 † 1831

Född 1793. Hans mor var troligen Jeanette Lafitte, men uppgiften något osäker.
1811: "Den gömda dalen" - den 14:e Fantomen räddas av den försvunne forskningsresanden Mungo Park, som han senare begraver i de försvunnas valv, och gör slut på svarte Neros skräckvälde.
1819: "Marionetterna" - han besöker Carpatia och möter marionetternas herre, den ondskefulle abboten, och hans munkar.
1824: "Magnetisörens hämnd" - den 14:e Fantomen befinner sig i den bayerska staden Altenburg tillsam med sin hustru Marie Claire och bandarhövdingen Turran och möter den hämndlystne magnetisören Diderick Vogel.
1825: "Kalisekten" - Thugerna, som dyrkat gudinnan kali och spridit skräck längs, vägarna till höglandsfurstarnas riken, besegras. Den 14:e Fantomen erhåller ett juvelbelagt svärd som tack av prins Dowlah av Marabar.
1826: "Gula ormens pirater" - den 14:e Fantomen förs ,som piratfånge till Hong Kong, men hans son Kit lyckas befria sin far och göra slut på Wu Fangs opiumsmuggling.
1827: "Ch Gaans förbannelse" - den 14:e Fantomen stoppar slavhandel och straffar de ansvariga.
1828: "Greven av Bengali" - den 14:e Fantomen går i en fälla och blir dömd för mord. Hans son duellerar med bedragaren de Arais, som dödas av sin egen pistol när den exploderar.
1828: Året osäkert. "Wulutis hemlighet" - han letar efter och finner ett ungt par i Australiens vildmarker.
1830: "Helveteshunden" - den 14:e Fantomen och sonen Chris är med om sällsamma och oförklarliga händelser i Paris.
1830: Året osäkert. "Piraternas rike" - tillsammans med djungelpatrullen besegrar han den mystiske " Vagabonden " och dennes piratflotta.
1831: "Den okände befälhavaren" - Singhpiraterna riktar ett dråpslag mot den 14:e Fantomen och han blir mördad av Chandra Sykharn, den falske översten för Djungelpatrullen.
Källa: Fantomen Krönika 25

FANTOMEN 15 *1811 † 1848

Född 1811. Hans mor var fransyska och hette Marie Claire.
1826: "Gula ormens pirater" - Den unge Kit lyckas befria sin fader, den 14:e Fantomen, och gör slut på Wu Fangs opium smuggling
1828: "Greven av Bengali" - Fadern, den 14:e Fantomen, går i en fälla och blir dömd för mord. Chris duellerar med bedragaren de Arais, som dödas av sin egen pistol när den exploderar .
1830: "Helveteshunden" - Chris studerar i Paris och får tillsammans med fadern vara med om sällsamma och oförklarliga händelser där.
1831: "Den okände befälhavaren" - Fadern blir mördad av Chandra Sykharn, den falske översten för djungelpatrullen. Chris svär eden och övertar faderns värv att kämpa mot ondska och grymhet.
Den 15:e Fantomen räddar piratdrottningen Juliet Adams, känd som kapten Amazon, och gifter sig med henne Senare. samma år föds sonen Kit.
1840: "Tiggarkungen" - Den 15:e Fantomen möter tiggarkungen Hogham och hans motbjudande råttor.
1843: " Järmnasken" - I ett främmande land befriar den 15:e Fantomen en man som suttit fängslad i trettio är.
1845: "Barnfarmen" - Den blivande 16:e Fantomen hamnar i klorna på kriminella svindlare i London.
1848: "Guldfeber" - Den 15:e Fantomen dör detta år och sonen Kit, som studerar i London, kallas hem till Bengali.

Källa: Fantomen Krönika 26

FANTOMEN 16 *1831 † 1869

Född 1831: Hans mor var från amerika och hette Juliet Adams
1845: "Barnfarmen" - rummer från internatskolan i England.

1848: "Guldfeber" - Övertar rollen som Fantomen efter sin far och beger sig till guldfälten i Karlifonien.

"Spökbyn" - räddar tillsamman med en medicinman indianer under en massaker vid Walker klippan.

"Den maskerade cowboyen" - förhindrar ett stam krig och träffar Annie Morgan.

1849: "Fången på spökskeppet" - fortsätta även tyr i guldruschens Kalifonien

1850: "Svarta elefanten" - misslyckas att hindra piraten Black Jack att segla iväg med salvar till Amerika.

"Frihetens ögonblick" - följer efter det skepp som fört hans vänner till slavpantagerna i sydstaterna och befriar dem.

1851: "Under farornas segel" - klarar upp ett försäkringsbedrägeri och gifter sig med Asta Jensen.

"Djävulens gentleman" - är på bröllopsresa i London och rentvår överste Wilds son.

1858: "Mördaren" - är med om tragiska upplevelser i Indien under Sepoy-upproret.

"Elefantsekten" - utmanar elefantgudens mordiska prästskap i det Bengalisk grannlandet Haman

1861: "Tors hammare" - möter Jules Vern och förhindrar ett av forntidens bäst bevarade hämligheter på Islands avslöjas.

1866 - 67: "Aztekernas skatt" och Kristallskallen" - hjälper det mexikanska folket i deras kom.

1867: "Lönmärdaren" - räddar Mark Twain fån att dödas i en pistolduell.

1868: "Slavarnas järnväg" - befriar slavar som byggt järnvägen i Bengalien

1869: Den 16:e Fantomen avlider detta år. Under vilka omständigheter är dock inte känt